kraan design 123badkameroase 2

Kranen

BadkamerOase biedt kranen aan in vele verschillende vormen, maten en stijlen. Het aanbod van de badkamer accessoires is zeer uitgebreid en gevarieerd. Voor iedere badkamer bieden we geschikte sanitair accessoires aan. Mocht u op zoek zijn naar iets speciaals, neem dan contact op met 053 - 852 4920 of stuur een email naar info@badkameroase.nl

 

!

Een kraan is een mechanisme waarmee de stroming van een vloeistof in een leiding geregeld kan worden. Verreweg de meeste kranen kunnen de doorstroming vloeiend regelen tussen geheel gesloten (geen stroming) en volledig geopend (maximale stroming). Dit regelen gebeurt met een draaiende beweging die wordt overgebracht van een draaiknop of een hefboom op de afsluiter. Afhankelijk van het type kraan kan het regel bereik bestreken worden met een kwartslag tot vele omwentelingen. Kranen die het medium uit een leiding laten stromen hebben een uitloop, zodat er een nette straal vloeistof ontstaat. Sommige kranen zijn voorzien van een uitloop met schroef aansluiting, zodat er een verbreekbare verbinding, bijvoorbeeld via een slang gemaakt kan worden.
De afsluiter kan volgens een reeks van principes werken, waaronder de rubber ring (het beruchte 'leertje') die op een zitting wordt gedrukt, een kogel met dwars gat, die verdraaid wordt, een kegel die in een buis geschoven wordt, twee schuivende keramische ringen en een slang die wordt dichtgeknepen.