Toilet

 

Toilet

 

Toilet renovatie

Veel mensen vinden het prettig om in huis een grote toiletruimte te hebben. Hoe groter de toiletruimtes, hoe meer manieren om de ruimte in te delen! Denk bijvoorbeeld aan wel/geen water fonteintje, maar ook een hangend of staand toilet maakt verschil. Een toilet is een belangrijk item in uw huis. U maakt er immers iedere dag gebruik van.


Neem contact met ons op >>

 

Wat voor toilet kiest u?


Kiest u voor een hangend model of voor een staand model? Ieder type heeft zijn voordelen. Zo maken hangende toiletten doorgaans minder lawaai en kunt u er zelf de hoogte van bepalen.


Hangend Toilet


Bij een hangtoilet is het waterresevoir weggewerkt achter een voorzetwand. Het hangende toilet heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere varianten. Zo kan de vloer onder het toilet beter schoon gehouden worden en oogt de ruimte met een hangend toilet groter. Dit alles komt doordat de vloer vrij blijft.


Staand toilet


Het staande toilet is het meest voorkomende toilet. Het staande toilet is vaak de goedkopere optie, uiteraard afhankelijk van het merk en het design dat u uitkiest. Bij het staande toilet blijft het waterreservoir zichtbaar en deze vormt een geheel met de toiletpot. Het staande toilet is bezig met een come-back, doordat designers deze steeds meer vormgeven als een koninklijke troon. Hierdoor kiezen veel mensen voor een luxe staande toiletpot, in plaats van een hangend toilet.

Toilet - losse spoelbak

Een staand toilet met een losse spoelbak, heeft hetzelfde principe als een staand toilet. Het waterreservoir blijft zichtbaar, maar is een los onderdeel. Deze spoelbak kan op verschillende hoogtes opgehangen worden. Deze wordt vervolgens met een trektouwtje bediend.

Diepspoelsysteem

Bij een diepspoelsysteem verdwijnt de ‘boodschap’ wel direct in het spoelwater. Hierdoor worden vieze luchtjes zoveel mogelijk beperkt. Een nadeel van dit spoelsysteem is 'de plons' die watergespetter kan veroorzaken. Over het algemeen is de voorkeur voor een diep- of vlakspoelsysteem heel persoonlijk. 

 

 

                                                                                                                                           

Vlakspoelsysteem


Bij een vlakspoelsysteem is er sprake van een opvangplateau. De ‘boodschap’ komt daardoor niet direct in het water terecht. Het grootste nadeel hiervan is dat nare luchtjes zich vrij snel kunnen verspreiden.

Urinoir

Voordelen van een urinoir


Steeds meer mensen kiezen ervoor om een urinoir aan te schaffen. Dat doen zij vooral omdat een urinoir erg hygiënisch is. Andere voordelen zijn onder meer dat een urinoir weinig ruimte in beslag neemt en bij een spoelbeurt aanzienlijk minder water verbruikt. Een regulier toilet verbruikt al snel zes liter water bij een spoelbeurt, terwijl een urinoir slechts twee liter nodig heeft.

Extra zuinige urinoirs

Er bestaan tegenwoordig zelfs urinoirs die helemaal geen water gebruiken bij een spoelbeurt. Deze zijn goed voor het milieu en besparen u een aanzienlijk bedrag op uw waterrekening. Daarnaast hoeft u zich ook niet langer zorgen te maken over dure reparaties die veroorzaakt worden door kalkaanslag.

Matje in het urinoir

In de meeste urinoirs ligt een matje. Deze zorgt ervoor dat de kans dat het urinoir verstopt raakt kleiner wordt. Soms willen mensen nog wel eens toiletpapier door het urinoir spoelen, maar door het matje is dat onmogelijk.

                                

Bidet
Wat is een bidet?

De meeste mensen maken zich na de stoelgang schoon met wc-papier. Een meer hygiënische manier is gebruik te maken van een bidet. Een bidet is een op zich zelf staand apparaat dat ervoor zorgt dat het achterwerk schoongemaakt kan worden met warm water na de stoelgang. Meer en meer worden het bidet geïntegreerd in de toilet. Vooral in Japan is dit al een zeer normaal verschijnsel.


Een verstopt toilet.

Hoe ontstaat een verstopt toilet?


Veel huishoudens hebben er al eens last van gehad: een verstopt toilet. Vooral rioolsystemen die niet goed aangelegd en oud zijn, zorgen voor problemen. Daarnaast kan het riool ook verstopt raken als mensen teveel toiletpapier door het toilet spoelen.

Hoe voorkom ik een toiletverstopping

Hoewel een verstopt toilet niet altijd voorkomen kan worden, is het wel verstandig om met het volgende rekening te houden:

- Loos geen etensresten, verf of vet.
- Gebruik niet teveel toiletpapier
- Spoel geen maandverband, tampons en luiers door het toilet.
- Gebruik ontstoppingsmiddelen zoals aangegeven op het etiket van de fles.

Ontstoppen toilet


Als u een verstopt toilet heeft, kunt u eerst proberen het probleem zelf op te lossen voordat u de hulp inschakelt. U kunt bijvoorbeeld met een gootsteen onstopper aan het werk gaan. Wat u ook kunt doen voordat u ons inschakelt, is controleren of de verstopping daadwerkelijk alleen het toilet betreft. Er is sprake van een totale verstopping als u boven het toilet doortrekt en het water beneden in het toilet of in de keuken opborrelt.

Neem contact met ons op >>


Toilet besparing

Water besparen met een Waterbesparend Toilet

Het toilet verbruikt over het algemeen veel water bij doorspoel beurten, gemiddeld zes tot negen liter. Omdat er ook toiletten bestaan die veel minder water verbruiken, kan het verstandig zijn om te overwegen een dergelijk toilet aan te schaffen. Op den duur bespaart u daarmee behalve het milieu ook een aanzienlijk geldbedrag.

Tips om Water en geld te Besparen in de Toilet

Door met een aantal eenvoudige zaken rekening te houden kunt u heel eenvoudig water en dus ook geld besparen via het toilet.

WC met Spoelkeuze knop


De meeste moderne toiletten beschikken over een spoelkeuze knop, waardoor zij aanzienlijk minder water gebruiken bij het doorspoelen dan oudere toiletten. Met een spoelkeuze knop kunt u aangeven of u veel of juist relatief weinig water wilt gebruiken bij een spoelbeurt.

WC met Spoel onderbreker


Ook als u geen spoelkeuze knop heeft kunt u aanzienlijk veel water besparen. U kunt in dat geval het beste een spoel onderbreker monteren in uw toilet. Een spoel onderbreker zorgt ervoor dat u de spoeling tussendoor kunt onderbreken. U spoelt dan niet met de gehele inhoud van de spoelbak, maar slechts met een deel daarvan.

Maar liefst 29% van het water wat we dagelijks gebruiken wordt door het toilet gespoeld. Daarmee staat het toilet op de tweede plaats van water verbruikers. De douche staat op nummer 1 met 39% en de wasmachine op nummer 3 met 16%.

Spoel het toilet niet na elk klein plasje door. Probeer 2 keer per dag(als het niet stinkt) niet de wc door te trekken. Twee keer scheelt ongeveer 10 liter water per dag.

 

Dit scheelt je dus:
20 liter per dag=
140 liter per week=
600 liter per maand=
7200 liter per jaar!!
Doe dit vooral wanneer twee mensen gelijk na elkaar na het toilet moeten. Dat scheelt al een heleboel. Misschien niet alleen in je portemonnee, maar ook wereldwijd gezien bespaar je een hoop schoon drink water.!