Baden

Baden


Uw badkamer, natuurlijk met bad

Wegzinken in een heerlijk geurende schuim massa is en blijft natuurlijk pure verwennerij. Zeker met de huidige baden waarin u ruimte genoeg heeft om heerlijk te kunnen bewegen. Er zijn baden verkrijgbaar waarbij de armsteunen tegelijk dienst doen als comfortabele voetensteun. Daarom: zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel verschillende baden.

 


De keuze van uw bad wordt voor een groot gedeelte bepaald door de mogelijkheden en indeling van uw badkamer. Er zijn tientallen merken en wel honderden modellen en maten baden verkrijgbaar. Denk bij het maken van uw keus ook aan comfort. Zeker als u een fervent bad gebruiker bent of wanneer u uw bad uitrust met een massage-systeem, dan is het lig comfort dat een bad biedt belangrijk. Daarnaast is de keuze voor een bad afhankelijk van heel persoonlijke voorkeuren. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk om tot uw nek in het water te liggen, dan is een diep bad en/of een bad met een ruime bodem maat een prioriteit.
Door de huidige vergrijzing ruilen veel senioren hun bad in voor een ruime douche, om daar later weer spijt van te krijgen. Vooral voor mensen met spier- en gewrichtsklachten is een warm bad, al dan niet voorzien van een massage systeem, een weldaad voor het lichaam. Vaak is het verstandiger om na te denken over een plateau, zitje of handige instaphulp bij het bad, dan het bad geheel af te schrijven.
De meeste baden die u aantreft, zijn gemaakt van sanitair acryl. Dit is een hoogwaardige kunststof dat ten opzichte van het geëmailleerde plaatstaal veel voordelen biedt. Het materiaal is namelijk door-en-door gekleurd, een krasje of een lichte schade poetst u er met een autopolish zo weer uit. Acryl is van nature stroef en voelt altijd warm en comfortabel aan. Doordat sanitair acryl poriënvrij is, kunt u het eenvoudig reinigen en zal vuil en kalk zich niet zo snel aan het materiaal hechten.
Stijgend in populariteit zijn de baden die gemaakt zijn van een Solid Surface materiaal. Solid Surface is al jaren zeer in trek bij architecten en designers om zijn strakke en tijdloze uitstraling. Omdat dit materiaal steeds populairder wordt, wordt het ook steeds betaalbaarder.
Scene Solid Surface wordt samengesteld uit voornamelijk mineralen die worden gemengd met organische polymeren. Het vloeibare materiaal wordt vervolgens gevormd in een mal. Het resultaat is een homogeen en volledig naadloos product. Door de hygiënische kwaliteiten is Solid Surface erg populair als toepassing in ziekenhuizen en laboratoria. Het materiaal is zeer solide, stijf en heeft de hardheid van steen. Het is brandwerend, slijtvast, niet-poreus, bestand tegen chemische middelen en eenvoudig te reinigen. Het product is volledig repareerbaar waardoor het een enorme levensduur kent. Solid Surface is doorgaans mat.

Wat voor een bad aanschaffen:

Een- of meerpersoons

Een eenpersoons whirlpool is niet groter dan een gewoon bad en in waterverbruik dus net zo zuinig. Een groter bubbelbad gaat tot maximaal 4 personen.

Vrijstaand of tegen een muur geplaatst

Een vrijstaand bad heeft meestal een mooi design en is daarmee een feature in de badkamer. Als u uw ruimte efficiënter moet indelen, kunt u beter het bad tegen een muur plaatsen.

Lucht en/of waterstralen
Bubbels ontstaan meestal door het pompen van lucht in het bad, maar vaak wordt er ook water rondgepompt. Het voordeel van waterstralen is dat het de watertemperatuur minder afkoelt.

Energieverbruik
Gemiddeld verbruikt een bubbelbad ongeveer 5 tot 10 procent meer energie dan een gewoon bad. Hoe groter het bad, hoe hoger de kosten. Modellen waarbij de pompen en verwarming zich onder de badkuip bevinden, hebben het laagste energieverbruik. Ook baden die goed geïsoleerd zijn, houden de energierekening laag.

Lawaai
De motor van een bubbelbad kan lawaai maken. Hoe beter het bad geïsoleerd is, hoe minder herrie het maakt. Daarbij is het wel belangrijk dat de motor voldoende ventilatie ruimte krijgt.

Hoeveelheid jets
Belangrijk is de verdeling van het aantal jets op de kracht van de motor. Bijvoorbeeld: een bubbelbad met een pomp van 850w, voorzien van 8 jets, zal een betere massage geven dan hetzelfde bad en motor voorzien van 10 jets. Laat u niet verleiden door baden met heel veel jets, ze geven vaak een minder goede massage dan een bad met iets minder jets.
Laat uw bad door een professioneel installeren
Wanneer de wateraanvoer en waterafvoer van een bad niet secuur worden geïnstalleerd, kan men te maken krijgen met een waterballet dat zijn weerga niet kent. Voor het installeren van een bad is goede kennis van loodgieterswerk nodig. Dus doe het niet zelf, maar laat ons uw bad professioneel installeren.


Neem contact met ons op >>