Badkamer

 

Wilt u uw badkamer en/of toilet laten verbouwen? Wij kunnen uw badkamer en/of toilet compleet renoveren tot iets prachtigs. Van zowel het tegelwerk als het plaatsen van een inbouw toilet, inloop douche, badmeubel, drain etc. het is allemaal mogelijk. Wij kunnen u sanitair leveren tegen zeer concurrerende tarieven maar wij plaatsen sanitair die u zelf heeft gekocht.


Neem contact met ons op >>


Trends maken de badkamer mooier
Meer ambiance, meer kleur, meer wellness – het leven is vol afwisselende impulsen. Soms genieten we van innovatieve technieken, soms verheugen we ons over degelijk handwerk. Uit de trends het beste voor de eigen vier muren te kiezen, ook voor de badkamer – daarvoor is eerst een overzicht benodigd: om het u gemakkelijker te maken, hebben we voor u de actuele trends onder de loep genomen – en wat die voor de badkamer betekenen.

Net als in het leven laten we ons niet door één enkele trend leiden: ontspanning gaat gepaard met nieuwe materialen en de trend naar huiselijkheid in de badkamer snakt gewoon naar decoratieve ideeën. Laat u inspireren!

 


                                 
Een kleine badkamer indelen
Ruimte management
Hoewel de badkamer terrein wint en er steeds meer waarde wordt gehecht aan ruimte en comfort is het oppervlak van de gemiddelde Nederlandse badkamers vaak aan de kleine kant. Daarom is het belangrijk om de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk te benutten en het soms te zoeken in creatieve oplossingen.
Hoeveel vierkante meter
Er zijn nogal wat trucs die u kunt toepassen om een ruimte groter te doen lijken. Kiezen voor lichte kleuren bijvoorbeeld. Ook een interieur dat qua materiaal en vormgeving op elkaar is afgestemd zorgt voor eenheid en rust in de badkamer. Baden of whirlpools zijn meestal ruimte vreters. Een inloop douche - waarvan de wanden direct op de vloer zijn geplaatst, levert juist ruimte op. Maar er zijn meer oplossingen. Een in de vloer verzonken douchebak of bad bijvoorbeeld. Dé trend van dit moment is het combineren van de bad- en slaapkamer, waardoor er één grote ruimte ontstaat. Daarvoor dient de tussenmuur die de badkamer en de slaapkamer van elkaar scheidt gesloopt te worden. Dat is een behoorlijk rigoureuze stap, maar het levert wel een hoog 'ruimte rendement'op.


Klein wordt groots
De kunst van het weglaten. Door het optimaal benutten van een kleine ruimte door te werken met lichteffecten en aandacht te besteden aan details en mooie materialen kan toch een groots en luxe effect worden bereikt. De meeste fabrikanten hebben overigens een uitgebreide collectie 'ruimtebespaarders' zoals hoek-ligbaden, multifunctionele douchecabines en handige voorzetwanden om de ruimte naar believen in de gewenste vorm te 'kneden'.


Nummertjes trekken
Kom het ochtendritueel 'nummertjes trekken' u ook zo bekend voor? Net als de rest het interieur stelt ook de badkamer speciale eisen aan een gezinssituatie met één of meer kinderen. Een dubbele wastafel is in een gezinsbadkamer zeker geen overbodige luxe. Ook een 'snelle' tweepersoons inloopdouche is wellicht een beter idee dan - een tot lang badderen uitnodigend en bovendien ruimtevretend - vrijstaand bad. Buiten ruimtelijk en praktisch dient de gezinsbadkamer natuurlijk voldoende veilig en kindvriendelijk te zijn. Er is een ruim aanbod kindvriendelijke producten op de markt zoals wegklapbare badpanelen (ook handig tegen spatten en spetteren). Ten slotte: zorg voor voldoende kastruimte en kies voor ontwerpen met ronde hoeken en kranen met voldoende grip voor kleine kinderhandjes.


Dagje ouder
Bent u al wat ouder? Dan is er meestal sprake van een toegenomen behoefte aan comfort en veiligheid. Een luxe douche- of gezondheidsbevorderende infrarood cabine met een ingebouwd zitje is wellicht een beter idee dan een verzonken bad waarbij het in het bijzonder het opstaan lastig kan zijn. Een gelijkvloerse badkamer, waarbij hoogteverschillen zijn gemeden is een goede keuze om risico's als struikelen of vallen te verminderen. Houdt bij het indelen van dit type badkamer rekening met uw actieradius zodat u voldoende bewegingsvrijheid heeft en de stoot kansen tot een minimum worden beperkt. Denk in plaats van aan harde, koude materialen ook eens aan zachte en warme materialen. Er zijn bijvoorbeeld ligbaden op de markt die gemaakt zijn van lichaamsvormend schuimachtig materiaal die bovendien lekker warm aanvoelen.